Skip to content

Anar al bany a l’oficina es un execici de risc?

10 març, 2017
Anar al bany a l’oficina es un execici de risc?

El 50% dels treballadors diu que anar al bany a l’oficina es un execici de risc.

Un estudi impulsat per Rentokil Initial, diu que el 51% dels oficinistes té reticències a anar al bany. El 54% evita, o tracta d’evitar, “fer les seves necessitats” a la feina. Són les conclusions d’un estudi realitzat a 5.000 oficinistes europeus i asiàtics (França, Alemanya, Regne Unit, Malàisia i Austràlia) sobre els seus hàbits d’higiene en el treball i les conclusions podrien extrapolar-se als “oficinistes” de qualsevol país, d’acord amb els resultats.

  • Anar al bany al centre de treball és, sovint, un exercici de risc:
  • El 43% dels treballadors troben, fora del vàter, restes d’orina.
  • Mentre que el 20% ho fan d’excrements i el 12% de sang.
A més, en el cas dels que van trobar excrement fora del vàter. El 58% ho van identificar al seient del wc. El 34% a terra i un 19% els va detectar a la paret del bany.
La mala olor del bany impacta a més d’un terç de les persones entrevistades (40%).  En el cas de les dones, més de la meitat (48%) es troben les papereres higièniques desbordades, factor que molesta profundament al 76 % de les enquestades. Amb aquests resultats, una quarta part dels enquestats opta per no utilitzar mai els banys dels seus centres de treball per realitzar les seves necessitats biològiques.
Preguntats per com millorarien les instal·lacions dels seus centres de treball. El 61% dels empleats simplement volen instal·lacions més netes, sent aquesta petició major com més edat té l’entrevistat. Altres mals hàbits a millorar serien el desordre (54%), no rentar-se les mans (44%), mala olor (33%) i “sons” desagradables (15%).

Falta d’higiene i baixes laborals

Hi ha una relació molt directa entre la pèrdua de productivitat per malalties degudes a la manca de sanejament i higiene en banys, de fet, es calcula que suposa fins a un 5% del PIB en molts països.
Rentar-se les mans després d’anar al bany durant almenys 20 segons es converteix en un costum obligada. Atès que una sola bacteri, pot multiplicar-se en més de vuit milions de cèl·lules en menys de 24 hores; les mans dels treballadors poden entrar en contacte amb 10 milions de bacteris al dia.

 
Blog Net100x100