Skip to content

L’Home dels Nassos

31 desembre, 2021
L’home dels nassos
Bon dia divendres! Últim divendres de l’any!
Esteu preparats per a l’arribada de L’Home dels Nassos?
Sabeu qui és, oi? Aquell home que té tants nassos com dies queden a l’any, s’explica de tal manera que els nens s’imaginen un personatge estrafolari amb 365 nassos a la cara, sense pensar que al 31 de desembre només li queda un dia per acabar l’any. Per continuar amb la broma se solia dir als nens que l’acabaven de veure per un carrer molt a prop per a que aquests sortissin corren per a veure si el podien  trobar. També hi havia qui creia veure’l a les canonades l’aigua i en els pobles petits, es deia que apareixia a l’església i devorava l’aigua beneïda.
 
Aquesta tradició es present en diverses poblacions catalanes que presenten en alguns casos petites variacions o localismes. En moltes d’aquestes es celebren cercaviles amb un capgròs representant L’Home dels Nassos.
Segons el folklorista català Joan Amades, L’Home dels Nassos representa l’esperit de la vegetació. Creia que l’Home dels Nassos era una degeneració d’un personatge mític que simbolitzava l’any i que sovint era representat per l’arbre dels nassos; una espècie d’arbre molt estrany que es creia que era la llar de l’esperit de la vegetació.
I fins aquí arriba la petita història que hem volgut compartir amb vosaltres!
Fins aviat i Feliç Any Nou!

 
Blog Net100x100