Skip to content

Eliminació de xiclets, original campanya per canviar comportaments

11 febrer, 2016
Eliminació de xiclets, original campanya per canviar comportaments
El grup “acció xiclet” ha llançat una campanya nacional, es tracta de transformar les voreres amb un cercle de colors brillants en cada xiclet.
Per ressaltar la important quantitat dels mateixos que enlletgeixen les nostres voreres.
 
Aquesta experiència s’ha iniciat a Oxford Sreet. Un dels carrers més concorreguts de Londres que ha rebut una original transformació i per a això s’ha utilitzat guix fluorescent soluble en aigua.
La reacció del públic ha estat evident, i es considera que això sensibilitzarà als transeünts perquè s’eviti la contaminació visual que aporten els xiclets a les nostres ciutats.
Londres vol ser pionera, però vol traslladar aquesta experiència a totes les ciutats del Regne Unit. Per desenvolupar iniciatives locals que redueixin aquesta molesta contaminació.

Ja s’ha pogut constatar l’impacte positiu de la campanya, considerant-se que la reducció total supera lleugerament el 90%.

La quantitat de xiclet retirats l’any passat a Oxford Street equival a la grandària de al voltant de 12 camps de futbol.

Diu Rory Stewart, sotssecretari del parlament, que els resultats són esperançadors i se sent orgullós d’aquesta iniciativa i disposat a recolzar a les autoritats locals que la implementin.

Eliminació de xiclets, original campanya per canviar comportaments

 

 
Blog Net100x100