Skip to content

Com perfumar l’ambient i treure les olors no desitjades

19 gener, 2017
Com perfumar l’ambient i treure les olors no desitjades
En qualsevol lloc, la neteja és molt important.  Que faci bones olors, o simplement de net o a flors, és alguna cosa que a la gent li agrada i motiva a continuar sent-hi. L’olfacte és el mitjà pel qual l’ésser humà capta les olors,  té la capacitat de distingir entre més de 10.000 aromes.

L’ús d’ambientadors va en augment

Sembla que, és molt agradable tenir l’ambient perfumat, però el nas s’arriba a acostumar i pot arribar al punt de no notar les aromes, com els passa als al·lèrgics, fumadors i els qui inhalen substàncies tòxiques i aquest sentit pot perdre capacitat.

També, hi ha mètodes senzills per ambientar, aromatitzar i neutralitzar olors no desitjades.

Olors agradables

Per tant, els mètodes pràctics donen el mateix servei sense el fet de gastar en excés, per aixó es pot:

 • Posar aigua a bullir amb sucre, clau, canyella i una pela de llimona; deixar evaporar i que l’olor es distribueixi o deixar una mica de líquid concentrat.  Deixar-lo en porcions en tapes de refresc i posar-les a la finestra o sota les butaques…
 • Ruixar els focus (bombetes) quan estan apagats amb una mica del perfum favorit. En encendre’ls, la calor desprendrà partícules del perfum.
 • Comprar barres de canyella i fer un lligat amb trossos de la mateixa grandària per posar-ho a la sala com a element decoratiu.
 • Posar una o diverses flors en un petit florer, o col·locar una planta que ajudi a l’ambient.
 • Comprar ambientador amb fragancia a perfums com Saniolex, d’alta qualitat i extraordinari rendiment, de caràcter exclusiu que el configura la qualitat de les esències seleccionades.

Olors molt desagradables i algunes solucions:

 1. Si l’olor a pintura fresca és molt forta, posar una ceba en rodanxes dins d’un recipient amb aigua freda.
 2. Suposant que l’ambient està carregat  a causa dels fumadors, posar un got d’aigua amb un xorret de vinagre i el fum desapareixerà.
 3. Si la cuina fa mala olor, bullir la pela d’una taronja en una mica d’aigua.
 4. Posar un troç de carbó vegetal, que absorbeix les males olors del rebost.
 5. Si el microones i/o el forn fan mala olor, posar en un recipient al microones/forn i cuinar 5 minuts. El vapor tambè ens ajudarà a netejar les esquitxades difícils de les parets o la porta del fron o microones.
 6. Comprar un producte formulat per a neutralitzar les males olors, com Saniolex Dess, el qual està indicat per eliminar les olors desagradables, de l’ambient (olors de tabac, de menjar, suor…) i superfícies tèxtils (peces de Roba, sabates, tapisseries, cortines i moquetes).
 7. Fer un tractament amb ozó, desapareixen per complert la mala olor i deixa un ambient pur, fresc i totalment higienitzat.

Ramon Ber

 
 
 


 
Blog Net100x100