Saltar al contenido

La piscina i com netejar-la, ara que ve l’estiu

27 mayo, 2021
Com preparar la piscina per hivern
Com podem netejar la piscina abans de l’estiu, per poder-nos banyar a gust, i després de l’estiu, deixa-la neta. És fàcil establir una rutina de neteja que vostè pot efectuar mentre gaudeix d’un bany refrescant.

Precaucions a tenir en compte al netejar la piscina

 • Comprovar el revestiment de la piscina i tapar amb un producte adequat qualsevol escletxa que pogués haver-hi. D’aquesta forma ajudarem a mantenir en bon estat la piscina i evitarem l’aparició d’algues i fongs. 
 • Una vegada la piscina estigui completament neta, reparada i plena d’aigua, convé utilitzar un producte que ajudi a mantenir l’aigua neta i desinfectada KLARAN TRIPLE ACCIÓN
 • Un cop passades aproximadament 24 hores s’haurà filtrat l’aigua i ja estarà apunt per gaudir del bany.
 • Comprovar periòdicament els nivells de pH de l’aigua una vegada a la setmana.
 • Netejar de tant en tant el fons de la piscina.
 • Si té una piscina prop d’arbres, no és necessari contar-li sobre la caiguda de fulles, retirar diàriament de la superfície les fulles i residus flotants. Un cop s’enfonsen, són molt més difícils de retirar.
 • Si la seva casa conta amb un amollidor d’aigua, no utilitzi aigua ablanida.
 • Si es connecta la mànega a la bomba trobant-se aquesta encara amb aire, s’interromprà l’aspiració de la bomba; podent fins i tot cremar-la en cas extrem.

Com netejar-la:

Serà necessari un netejador de superfície, pedra tosca o una escombreta d’acer, una escombreta de paret de piscina; netejador de fons i mànega d’aspiració i una perxa telescòpica.
 1. En primer lloc, una vegada buidada, procedir a netejar-la amb un gel netejador i desincrustant com pot ser GEL DESINCRUSTANTE  que eliminarem amb un esbandit a consciència. 

Pautes a seguir en la neteja de la piscina

 • Rascar la tosca del voltant de la piscina, en la línia de la superfície d’aigua, l’ús de pedra tosca o escombretes d’acer en les superfícies de ceràmica és efectiu (recordi d’usar-les mullades per a no ratllar la ceràmica).
 • Buidar la panereta del skimmer i el canastrell (filtre de pèls) de la bomba, tret de tenir un netejador automàtic de fons, serà necessari aspirar manualment la seva piscina; primer, col·locar la perxa telescòpica i la mànega d’aspiració en el carro aspirador de fons, submergeixi’ls lentament, en arribar al fons, continuar submergint la mànega fins que s’hagi purgat tot l’aire que hi havia en ella.
 • Una vegada que tot l’aire hagi sortit de la mànega, passar el final d’ella a través de la comporta del skimmer, i connectar-la al conducte d’aspiració. S’ha d’encendre la bomba per a provocar la succió. Assegurant-se que solament estigui oberta la vàlvula d’aspiració del skimmer cap a la bomba; aspirar de manera similar, com ho faria amb una catifa, partint en el costat de poca profunditat cap al costat profund, amb impulsos llargs i lents. Rascar les parets i el pis de la piscina, senzillament amb una escombreta de nylon i movent la brutícia cap al dreno de fons; començar en les parets del costat poc profund, movent-se cap al costat profund amb impulsos llargs i lents.
 • Per mantenir l’aigua neta i desinfectada a diari utilitzar KLARAN TRIPLE ACCIÓN
2. Després de seguir aquests senzills passos i del seu esforç serà recompensat nedant en aigua cristal·lina i sense residus

Alguns trucs útils per la neteja de la piscina

 • Una vegada acabat, rentar els seus elements de neteja amb aigua fresca i guardar-los en un lloc ombrejat, els llamps solars i els productes químics acceleren la deterioració d’ells.
 • Netejar el seu filtre després de rascar i aspirar. Buidar el canastrell del skimmer i el canastrell (filtre de pèls) de la bomba.
 • Si el nivell d’aigua està baix, agregar aigua, però recordar tallar-la abans d’inundar l’àrea de la seva piscina. El nivell normal d’aigua en una piscina és aproximadament en la meitat de la seva skimmer.
 • Per la caiguda de fulles, provar amb una gran borsa de malla en una base de plàstic amb rodes; que es connecta a la mànega del jardí. La pressió d’aigua empeny les fulles cap a la borsa, evitant que obstrueixi les línies d’aspiració de la piscina. Netejadors automàtics també estalvien temps i treball.

Ramon Ber

 
Blog Net100x100