Skip to content

Com netejar els vidres?

1 març, 2016
Salut, alguns consells per evitar el contagi de la grip

És potser una de les tasques que més maldecaps dona: netejar els vidres, aquests objectes que ens permet ser vistos i veure, molts cops objectes per ser venuts, més enllà de la dificultat que pugui suposar per motius d’accessibilitat (alçada, difícil accés a la part exterior..), aconseguir un vidre net del tot i deixar-los, tant de l’interior com de l’exterior, transparents i lluents, és complicat.

Precaucions

  • Utilitzar un producte adequat. Podem utilitzar un producte neteja vidres Cristalin; d’aquesta manera serà més fàcil que el greix es separi del vidre.
  • Netegeu els vidres al cap vespre o un dia ennuvolat i en poc vent; els rajos de sol directes i el vent sobre el vidre faran que el producte que haguem aplicat s’assequi ràpidament sense que ens doni temps d’escampar-lo correctament, deixant marques de greix i calç al vidre.
  • Utilitzar paper de diari, té una permeabilitat menor que un drap de cotó, que deixa borrissol, la qual cosa ens permetrà escampar el líquid sobre el vidre sense absorbir-ne tanta quantitat. Tot i això,  un cop netejats passem un paper de diari net i sec, obtindrem un millor acabat en deixar-los més secs.
  • Netejar els vidre de dalt a baix, per evitar regalims que ens deixin marca.
  • Als marcs de PVC o alumini no utilitzeu  ni fregall ni productes agressius ni dissolvents.
  • Als marcs de fusta cal aplicar, amb relativa freqüència una ma de pintura o vernís per tal de protegir-los dels agents externs.

Com netejar-los:

Abans de començar a netejar el vidre, netejarem els marcs i les guies, si comencem a netejar el vidre amb el marc brut segurament el que aconseguirem és escampar pols o greix per tota la superfície, cal raspallar el contorn abans de començar el vidre. Sovint com més obsessió hi posem en fer la tasca és quan més ratllats queden, si no utilitzes els elements o material apropiats per netejar-los, utilitzarem el  Cristalin que és un producte formulat per a la neteja de vidres i superfícies polides en general: vidres, miralls, parabrisa, pantalles de TV, ulleres i altres objectes. Té una gran capacitat netejadora, elimina la brutícia ràpidament, tenint un elevat poder d’evaporació, facilitant les tasques de neteja. En la seva formulació s’inclouen productes hidròfugs que determinen una brillantor resplendent i duradora amb solament passar una baieta de microfibra.

Netejar un costat del vidre en direcció horitzontal i l’altre en vertical. L’objectiu d’aquesta pràctica és detectar, en cas que hi hagi una important taca de greix, a quin dels dos costats hem de dedicar més esforços. Si hi ha un dels dos costats més brut que l’altre, veurem les marques en la direcció que l’hem netejar.
 

Forma d’utilitzar-lo:

Utilitzarem un polvoritzador per aplicar el Cristalin d’una forma més pràctica, aplicar una petita quantitat sobre la superfície a netejar, fregant a continuació amb una baieta de microfibra neta fins a la seva total evaporació.

Alguns trucs:


Els marcs d’alumini, PVC o de ferro de portes i finestres del balcó o de la terrassa queden impecables i molt lluents si s’utilitza suavitzant Milane pro.
Si els vidres estan molt bruts, agafa una ceba o, si no una patata i parteix-la per la meitat, refrega-la sobre la superfície dels vidre.
Si teniu alguna finestra molt assolellada però excessivament calorosa, filtreu la llum del sol amb uns estors de ràfia o de jute; us proporcionarà una bonica llum, us donarà un aire fresc i natural a l’ambient.

 
Blog Net100x100