Skip to content

Com eliminar taques de fruita

8 setembre, 2016
Unos buenos consejos para lavar la ropa del trabajo!
Sembla que les fruites són un aliment amb les qual és fàcil tacar-se. Entre les fruites que més taquen estan les que trobem a l’estiu, fruites vermelles com les maduixes, cireres, mores; així com els cítrics, la mandarina, taronja i també el préssec, síndria, albercoc, raïm…

Alguns cops aquestes taques son complicades i es converteixen en impossibles de retirar. A continuació deixem una sèrie de trucs perquè pugueu desfer-vos d’elles.
 

        Esperem que us serveixin d’ajuda!

 • En primer lloc, és molt important, no haver rentat prèviament la peça objecte de la taca en qüestió, i molt menys amb aigua calenta, ja que haurem fixat la taca i després ja no la podrem treure.
 • Si es tracta d’una peça de llana o de nylon, podem utilitzar una mica d’aigua oxigenada o d’amoníac. Sempre amb molta cura a l’hora d’aplicar-ho sobre la taca, després hem d’esbandir amb abundant aigua la peça.
 • Si la fruita ha caigut sobre un sofà de pell, hem d’usar suc de llimona i després humitejar amb aigua destil·lada tèbia.
 • També, si la taca la trobem en teles fines, la solució és rentar en aigua freda i cobrir la superfície bruta amb glicerina. Esperarem una hora perquè la glicerina absorbeixi la substància que ha deixat la fruita, un cop fet això, hem de rentar la tela amb aigua freda i detergent. Si tenim la mala sort que la fruita ha deixat taca sobre una peça que no es pot rentar, deixarem actuar la glicerina durant diverses hores i després, amb molta cura netejarem amb una esponja xopada en unes gotes de detergent neutre i aigua destil·lada freda.

        Les taques de fruita

 • Les taques de fruita, especialment les de color vermell, poden arribar a deixar marques si no es tracten a temps. Sempre és més fàcil eliminar una taca recent que una que s’ha assecat. Mentre que la taca està fresca hem d’esbandir la peça sota el xorro d’aigua freda per intentar que desapareguin les restes de fruita. Per acabar amb el cèrcol de color podem emprar unes gotes d’alcohol. En el cas que la taca s’hagi assecat hem d’esbandir amb aigua bullint, sempre que l’etiqueta de la peça ens ho indiqui; aplicar sabó de glicerina, deixar que aquest actuï durant una hora i tornarem a esbandir amb aigua bullint.
 • Una altra solució, per a les taques de fruites sobre peces blanques és aplicar-los llimona. Ja que és un blanquejador natural.
 • Sembla, que un truc que dóna bon resultat és fregar la peça amb una esponja xopada en aigua destil·lada freda amb sal o llet.
 • Si encara així no aconseguim desfer-nos de la taca podem fregar-la amb un cotó mullat en vinagre blanc o aigua oxigenada.
 • També,  podem aplicar sobre la taca una mescla pastosa feta a base de detergent de rentadora i aigua destil·lada, deixar-la actuar durant una hora i rentar normal en la rentadora.

Existeixen algunes taques de fruites que han de rentar-se de forma específica:

  1. Per a taques de mora, s’ha de mullar la taca amb una mescla de llet i unes gotes de llimona o vinagre, deixar-la reposar una mica i després rentar amb detergent.
  2. En el cas de la pruna, maduixa i raïm, és aconsellable rentar l’àrea amb abundant aigua freda, després, passar un drap prèviament humitejat amb suc de llimona i donar petits tocs sobre la taca. Un cop fet això esbandirem i rentarem normal.
  3. Si es tracta d’una taca de mango, s’ha de rentar al més aviat possible ja que solen ser permanents. Podem utilitzar qualsevol dels trucs exposats amb anterioritat, en cas de ser una peça blanca podem aplicar una mica de blanquejador i rentar de la forma habitual.

Ramon Ber

 

 
Blog Net100x100