Skip to content

Campanes extractores i filtres de les cuines, com i quan netejar-ho.

10 maig, 2018
Campanes extractores i filtres de les cuines

Les campanes extractores i filtres de les cuines, filtren el fum i bafs generats a la cuina. Fent de primera barrera en el seu sistema d’extracció de fums. Estancant tot tipus de condensació generada en forma d’olis i greixos, evitant que es dipositi a l’interior.

Amb el pas del temps, el greix i els residus s’acumulen especialment en els filtres. Causant una mala filtració del ventilador i danyant l’extractor passant a ser un punt important de rics d’incendi.

Que hem de fer, per netejar campanes extractores i filtres de les cuines?

 • Omplir una cassola amb aigua (2 o 3 litres) afegir-hi el suc de 3 llimones. Ho portarem a ebullició amb la campana encesa i ho deixarem entre uns 15 – 20 minuts, d’aquesta forma el vapor de l’aigua en llimona es va impregnant a la campana encesa.
 • Un cop tinguem la campana extractora plena de vapor i apagada, la desendollem o la desconnectem de la corrent.
 •  Retirem tot el greix sobrant amb ajuda d’un paper de cuina, traurem totes els peces desmuntables apartant-les a la pica (deixar-les a remull en aigua calenta, prèviament polvoritzades amb desengreixant Kenex Plus, passats 10 minuts, procedirem al seu esbandit i les deixarem eixugar.
 • Amb una baieta de microfibra, humida, repassarem les zones interiors (sense endollar, recordant sempre que és la zona del motor), per als llocs menys accessibles ens podem ajudar d’un raspall.

 Per netejar el filtre és essencial saber de quin material està fabricat.

 • Feltre: es pot rentar a mà, haver-lo polvoritzat prèviament amb Kenex Plus, l’esbandim i el deixem eixugar.
 • Carbó o paper: canviar-lo com a mínim dos cops a l’any.
 • Metall: polvoritzar prèviament amb Kenex Plus i netejar amb aigua calenta. També es pot netejar al rentavaixelles, posant totes les peces soltes, tenint sempre en compte les recomanacions del fabricant.
 • Deixar assecar totes les peces.
 • Recordi, per a que la campana extractora i els filtres funcionin correctament, l’idea és passar una baieta de microfibra neta desprès del seu ús i netejar-la/los a fons cada 15 dies.

Recomanacions

 • Es recomana una neteja cada 15 dies per mantenir l’eficiència del sistema d’extracció. Assegurem la seva eficàcia i evitem el perill d’incendi.
 • Disposar de finestres o obertures per a la ventilació, aquestes han de tenir teles mosquiteres per evitar-hi l’entrada d’insectes.
 • Utilitzi un protector que al mateix temps li doni lluentor a l’acer, us recomanem el Klesing Inox.
 • Cada setmana desmunti la campana i filtres, si l’activitat a la cuina és molta, polvoritzar Kenex Plus, deixar-ho uns minuts i posteriorment procedireu al seu esbandit.

En matèria de neteja, els locals on es preparen menjars. S’ha de complir les exigències i característiques assenyalades en la legislació vigent:

Reglament (CE) núm. 852/2004 del Parlament Europeu i del Consell. Relatiu a la higiene dels productes alimentaris, amb l’objectiu d’evitar riscos de malalties, estalvi en averies, per imatge del establiment i reduir el risc d’incendis. Les campanes extractores i filtres de les cuines son elements molt important a tenir en compte.

A Net100x100 oferim aquest servei de neteja amb vapor sec, així com altres que poden ser del seu interès. Contacti amb nosaltres sense cap compromís per a establir el preu.
Ramon Ber

 
Blog Net100x100