Skip to content

14 premisses de com estendre la roba

7 setembre, 2016
consejos prácticos para tender la ropa.
Com hem de fer…

… moltes tasques a casa, anem a curar-nos en salut i facilitar-nos les feines; per tal de no tenir massa problemes a l’hora de planxar, previ haver fet el curs “Com rentar, correctament, la roba”, el següent principal objectiu és estendre correctament la roba.

Aquí tens 14 premisses a seguir fil per randa:

 1. Treure immediatament la roba de la rentadora quan ha acabat el rentat, evitaràs que la roba s’arrugui amb senyals difícils de treure. Sacseja i estira cada peça abans de penjar-la per després estalviar temps al planxat.
 2. El centrifugat de la roba l’arruga i en molts casos l’endureix, si la teva rentadora t’ho permet utilitza el centrifugat de baixes revolucions o directament evita’l.
 3. Penja la roba sempre en llocs airejats i a l’ombra, el sol pot variar els colors de les teves peces preferides.
 4. Abans de penjar la roba, passa un drap humit pel cordill o l’estenedor per retirar la pols acumulada.
 5. Les pinces per penjar la roba deixen marques, utilitza-les de plàstic, tenen menys pressió, després es nota menys que les de fusta. Col·loca les pinces a les costures o en els llocs que menys es notin.
 6. No deixis que dues peces de diferents colors es toquin mentre estan humides, la més fosca podria tacar a la més clara.
 7. Les camises cal estendre-les en una perxa i aquesta agafada amb una pinça a l’estenedor; d’aquesta forma no es deformen i s’arruguen menys.

Les 7 darreres permisses

 1. Penja els mitjons aparellats, al moment de recollir-los no hauràs d’estar buscant els parells per guardar-los.
 2. La roba ha d’estar el temps just a l’estenedor, la seva llarga exposició pot deteriorar els colors i ressecar la roba dificultant el planxat.
 3. Si estens la roba de color del revés protegiras millor els colors.
 4. Si la retires humida farà mala olor.
 5. Les tovalloles, llençols i estovalles doblegar per la meitat, no és convenient doblegar més per que s’arruguen molt i trigaran molt a assecar-se. Si els penjes deixant una corda entremig s’assequen més ràpid, per que l’aire podrà circular entre les dues capes.
 6. Mira les etiquetes, hi ha peces que han d’assecar-se esteses sobre una tovallola, per que a l’estenedor es deformen; com el cas de les peces de llana.    
 7. Si estens la roba a l’interior, cuida que la roba no prengui olor a menjar o a humitat per falta de ventilació, sempre deixa alguna finestra oberta perquè es ventilin; s’ha de tenir present que l’assecat a l’interior produeix condensació d’aigua i pot posar esgroguissades les parets.

Ramon Ber

 
Blog Net100x100